Restaurant Can Benet Andorra sopars i dinars per grups i dinars per grup...
Celebrar LA CASTANYADA al Restaurant Can Benet d’Andorra la Vella, ja estem fent el Menu Gastronomic d’Andorra a Taula 2016. La tardor és sinònim de fulles seques caigudes dels arbres i … castanyes! Aquest és el fruit típic d’aquesta època i, tot i que es poden menjar durant tota la temporada, hi ha una nit que no poden faltar: la nit d’abans de Tot Sants. Els orígens d’aquesta festivitat van íntimament lligats al dia de Tot Sants. Es veu que molts anys enrere la Castanyada era una celebració dedicada als morts, un antic àpat funerari. Les castanyes es menjaven en un ambient estrictament familiar i es feia una cerimònia de culte, amb una actitud molt seriosa i respectuosa. Hi havia la creença que per cada castanya que es menjava aquella nit, una ànima era alliberada del purgatori. Amb la tardor arribava el fred i la gastronomia s’adaptava a les necessitats. http://restaurant-canbenet.eu
Les castanyeres surtien als carrers de tots els pobles, viles i ciutats; a les seves parades començaven a torrar les castanyes, sempre acompanyades pels moniatos, el segon ingredient principal d’aquesta celebració. Qui no recorda a les castanyeres de quan érem petits? Els nostres fills tenen o tindran una imatge molt allunyada dels records dels seus pares: normalment eren senyores grans, tapades amb un mocador al cap i amb faldilles llargues. http://restaurant-canbenet.com/ - http://andorraataula.com/
Mentre torraven les castanyes, amb el fred que feia, aprofitaven per escalfar-se les mans. I aquesta també és la nit dels panellets. Aquests també tenen un vincle molt estret amb la festa de Tot Sants, ja que eren una mena d'ofrena funerària que es feia a les tombes dels morts i també eren els dolços que se servien en l’àpat que es feia després de la mort d’ algú de la família. http://restaurant-canbenet.com/del-28-doctubre-al-28-novembre-2016-principat-dandorra-celebra-una-nova-edicio-les-jornades-gastronomiques-cuina-andorrana-andorra-la-taula-mes-30-restaurants-dandorra-sune
Actualment, però, la castanyada és una festa en la que amics i familiars es troben per passar-s’ho bé i fer un bon sopar que per postres tindrà castanyes i moniatos, i evidentment també panellets.
“Andorra a Taula”, the display of Andorran gastronomy, holds its 9th edition alongside the Andorra Shopping Festival this autumn.
The chefs of restaurants around the country offer you the country’s exquisite gastronomy with a series of recipes chosen for the occasion, which you will find on menus between €20 and €35.
The chefs are free to enrich menus and sweeten desserts as they like, guided by culinary excellence, attention and customer service.
Try Andorra’s gastronomy and fashion!
Comentarios
Publicar un comentario
Moltes gràcies. Ens pot contactar al +33786568901