Segons ha anunciat aquest divendres el president del Col·legi professional d'agents i gestors immobiliaris (AGIA), Joan Carles Camp, l'AGIA ha decidit presentar una queixa davant el Govern per l'intrusisme que, segons ells, està practicant l'entitat Andbank contra el sector per la seva activitat immobiliària.

Segons ha anunciat aquest divendres el president del Col·legi professional d'agents i gestors immobiliaris (AGIA), Joan Carles Camp, l'AGIA ha decidit presentar una queixa davant el Govern per l'intrusisme que, segons ells, està practicant l'entitat Andbank contra el sector per la seva activitat immobiliària. Segons l'AGIA, la decisió s'ha pres després del trencament de les negociacions amb l'entitat perque fossin els membres del Col·legi els encarregats de donar sortida als immobles del banc. L'AGIA cataloga el fet que Andbank hagi començat a publicitar les propietats que vol vendre a les seves vitrines com a comerç i creu que 'segons la Llei del Comerç i la mateixa regulació de l'Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF)' és un cas 'd'intrusisme evident, de no respecte i de molt poca sensibilitat envers el sector'. Camp ha volgut insistir que 'l'AGIA té un problema només amb una entitat financera en concret, no contra els bancs' i que 'el Col·legi havia establert uns ponts de diàleg amb totes les entitats financeres per intentar que elles facin de bancs i nosaltres d'immobiliàries'. De fet, l'AGIA assegura tenir acords signats amb BancSabadell d'Andorra i MoraBanc, i verbal amb Crèdit Andorrà, per 'poder col·laborar i comercialitzar el seu producte'.


El president del Col·legi professional d'agents i gestors immobiliaris, Joan Carles Camp, ha explicat en roda de premsa aquest divendres a la seu de l'AGIA, que el Col·legi que presideix prendrà 'totes les mesures dins la legalitat' per denunciar el que consideren un 'cas d'intrusisme evident, de no respecte i de molt poca sensibilitat envers el sector' per part d'Andbank. De fet, aquest mateix divendres al migdia, ell mateix i l'advocat assignat per l'AGIA per portar el cas, Joan Pujol, han presentat la queixa amb les mesures que el Govern preveu en casos d'aquest tipus.


Segons l'AGIA, el problema amb Andbank sorgeix arran del trencament de les negociacions que el Col·legi estava duent a terme amb totes les entitats per 'establir uns punts de diàleg' i 'intentar que elles facin de bancs i nosaltres d'immobiliàries', ha dit Camp. De fet, el president de l'AGIA ha volgut aclarir, després de l'article publicat aquest divendres pel Diari d'Andorra, que 'el problema és amb només una entitat financera en concret, no contra els bancs en general' i ha informat de l'acord del Col·legi amb BancSabadell d'Andorra i MoraBanc (per escrit) i amb Crèdit Andorrà (verbalment) per 'posar els serveis de l'AGIA en benefici propi i de les entitats financeres per poder col·laborar i comercialitzar el seu producte', els quals estan permetent 'tancar operacions'. 'Amb Andbank estàvem negociant tot això però a final d'agost van col·locar a les seves vitrines reclams publicitaris anunciant el producte que ells tenen [...] fent que la negociació es tornés tensa'. 'Si mentre dos parts estan tractant d'arribar a un acord, una es posa a publicitar, no em sembla correcte', ha afegit.


L'AGIA considera que tenen 'arguments suficients per poder-se queixar d'intrusisme' i per això confien en la resposta de Govern, del qual han dit que 'si tenim la raó, no s'arrupirà perquè hi hagi una entitat financera al darrere'. Camp ha volgut defensar la feina dels col·legiats explicant que 'si els bancs tenen algun producte que pot arribar a molestar, nosaltres millor que ningú som els que sabem vendre el producte i ells poden continuar oferint un crèdit preferencial a interessos baixos'.


Camp ha aclarit que 'una mica per mimetisme, veient el que passa a l'estat espanyol, ens vam adonar que els bancs eren la major immobiliària' i que 'veient la magnitud de la crisi' van 'començar a establir tota aquesta sèrie de relacions perquè la junta ja ho veia venir'.


Base legal
L'AGIA considera que hi ha base legal per a la seva queixa, i que està tipificada a la Llei del Comerç, ja que s'han d''obtenir les autoritzacions administratives prèvies per a l'activitat comercial' i que 'es considera intrusisme empresarial les activitats que no gaudeixin de les autoritzacions administratives escaients'. A més a més, Camp ha citat la llei de l'INAF, que regula l'activitat de les entitats financeres i ha afegit 'dubto molt que Andbank tingui com activitat principal la venda d'immobles'. 'Ha de prevaldre la seguretat jurídica i la professionalitat, els bancs són uns grans professionals en la seva matèria i nosaltres ho som en la nostra matèria', ha conclòs.


L'advocat assignat per l'AGIA, Joan Pujol, del despatx Raméntol Pujol, ha afegit que 'la nova legislació de l'INAF va en el sentit d'agrupar les funcions de les entitats financeres en la seva activitat professional, que és la de rebre diners i recol·locar-los i no pas en accions externes, ja sigui amb filials o societats associades'. També ha aclarit que 'la situació difícil de la crisi ha obligat alCcol·legi a buscar que no es dispari l'intrusisme i garantir la seguretat jurídica'.


Posicionamiento Natural de Páginas Web, posicionamiento mediante LINKS , VIDEOS, IMAGENES. SEO para FLASH SEO para  Drupal y Joomla, Seo con blogs de WordPress y de Blogspot.com.  Posicionamiento SEO y social media marketing. Consultoría de marketing online y comunicación 2.0. Auditoría, análisis de errores en su Web, optimización de su Web y seguimiento de sus Webs. Formación personalizada para profesionales y empresas.
Pep Webs & Seo T.+376631499 eturisme@gmail.com . Trabajamos en INGLES, FRANCES, ESPAÑOL, CATALAN, RUSO y POLACO.  http://communitymanagerandorra.blogspot.com/




Comentarios

Entradas populares de este blog

Comprar EAU-THERMALE AVÈNE Xeracalm A.D. Crema relipidizante en Gran Farmàcia Andorra. La Crema relipidizante XeraCalm A.D alivia las pieles muy secas con tendencia a la dermatitis atópica y al picor gracias a la combinación de activos excepcionales

Autocaravanas de ocasión Sierra Nevada, las mejores autocaravanas de segunda mano y seminuevas en España. https://autocaravanassierranevada.com/ Si estás pensando en comprar una autocaravana de segunda mano o seminueva,

La Sangria Grill Restaurant à Meritxell. Notre Chef cuisinera Le Couscou... Les prochains vendredis soir et le week-end à La Sangria Grill Restaurant à Meritxell. Notre Chef cuisinera Le Couscous, un plat tout à fait, équilibré avec tous les ingrédients indispensables pour faire un repas sain est agréable