Escaldes: 'La fi de l’home econòmic'Afegeix Dimecres, 29 de març del 2017 Escaldes-Engordany

Què és l’home econòmic i quina és la seva importància per a la teoria econòmica? El defineixen la racionalitat econòmica, el desenvolupament del capitalisme i el creixement econòmic. No es pot entendre la teoria de l’home econòmic sense tenir present la força de l’individualisme en els models neoclàssics que exposarem.

L'economista Karl Polanyi va estudiar la construcció dels mercats nacionals i la formació de l’economia de mercat, una teoria que propugna que els estats són molt més importants que les empreses per impulsar el comerç. Segons la seva teoria, el liberalisme econòmic hauria destruït les bases materials i polítiques de la societat moderna.

Com hem passat del liberalisme al neoliberalisme i per què? Què és la globalització i l’home de Davos? La globalització i els límits de l’expansió dels mercats a escala global.

El 2017 tenim dos grans incògnites amb el nou nacionalisme del Brexit i de Donalt Trump, que representen un retorn al proteccionisme. Ho analitzarem des d’un prisma econòmic.

Finalment, veurem la concentració de la riquesa, les desigualtats i el que és la precarietat laboral i la qüestió de les alternatives econòmiques. És possible superar l’home econòmic?

Persones que hi actuen o hi intervenen:
A càrrec de Lourdes Beneria.

Comentarios

Entradas populares de este blog

SERRALLERIA MUNDIAL ANDORRA esta especialitzada en decoració i l’Interiorisme en ferro

25è aniversari de la Constitució del Principat d'Andorra. Jordi Barcelo Big Band i Sardanes T.360387