OBERTURA ECONÒMICA Inversió estrangera per 190 milions El capital forà formalitzat fins al 31 de maig d’aquest any supera els 20 milions d’euros, quasi com el total del primer any complet de l’obertura

714 negocis nous. En dades exactes per a l’economia nacional l’arribada de capital forà ha representat –sense comptar les dades del 2016 que no figuren en aquest apartat de l’informe– l’impuls de 956 negocis, dels quals 714 corresponen a obertures noves i els 242 restants estan vinculats a l’adquisició d’una empresa ja existent. El recull del Govern especifica també el que aquesta inversió estrangera ha suposat quant a llocs de treball. El global suma 1.042, que gairebé en la seva totalitat, 902, provenen dels negocis adquirits que ja funcionaven, mentre que amb el capital forà se n’han creat 140 de nous en quatre anys.
La comparativa dels cinc anys de recull respecte a la distribució de la inversió estrangera revela que la quantitat més important es va executar al llarg de l’any passat. Les estadístiques oficials mostren que aleshores es van formalitzar negocis per valor de 87 milions d’euros, fets realitat com a resultat de 572 sol·licituds validades. El 2015 es converteix així en el millor exercici per a la concreció d’iniciatives empresarials foranes perquè tot i que va ser el 2014 quan el volum de demandes va ser més elevat, amb 682 per un capital previst de fins a 133 milions, se’n van autoritzar per a un total de 106,6 milions i es van acabar executant inversions per 49 milions d’euros. El creixement ha estat constant des dels gairebé 7 milions del 2012 i el total dels primers cinc mesos d’enguany s’acosta als 27 que es van fregar durant tot el 2013.
Pel nombre de peticions, però, les xifres del Govern revelen que el 2015 va ser l’any que es van tramitar més sol·licituds, amb 748, de les quals només complien els requisits per instal·lar-se al país, que sempre ha de certificar entre d’altres organismes la unitat d’intel·ligència financera (UIFand), 698. I com en tot els exercicis la majoria dels inversors que van presentar un projecte per obrir un negoci a Andorra procedien d’Espanya. Dels 1.799 dossiers que s’han autoritzat des del 2012 per invertir al país, 877 corresponen a nacionals del veí del sud, que han aportat al Principat 104,69 milions d’euros.
El segon lloc en el rànquing pel lloc d’origen dels inversors és per als altres veïns, ja que de França provenien 454 sol·licituds autoritzades que s’han concretat en 31,54 milions. I molt més lluny pel volum de capital se situen Bèlgica, amb 12,4 milions, seguit dels Països Baixos, Alemanya i Rússia. La tendència es manté estable en els cinc anys comparats, amb un creixement del capital que arriba de França i una forta inversió des de Bèlgica d’11 milions l’any passat.

Comentarios

Entradas populares de este blog

SERRALLERIA MUNDIAL ANDORRA esta especialitzada en decoració i l’Interiorisme en ferro

25è aniversari de la Constitució del Principat d'Andorra. Jordi Barcelo Big Band i Sardanes T.360387