“Hi ha projectes que demostren l'interès de l'inversor estranger” El president de L’associació de contractistes d’obres d’andorra afirma que tot i el predomini dels treballs finançats per l’administració, el sector privat comença a remuntar

Josep Roca és, des d’aquest mes de juliol, el nou president de l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (Acoda). L’entitat, amb més d’un quart de segle de vida, agrupa una trentena d’empreses del sector, és a dir, prop del 85% del total. Fins ara assumia el càrrec de vicepresident.


Com afronta el nou repte?
Amb moltes ganes i il·lusió. Són moments delicats per al sector, però creiem en el país i hem de funcionar. Amb la crisi, a les empreses no els ha quedat cap més remei que readaptar-se al mercat. I des de l’associació seguirem defensant els interessos comuns dels associats, no particulars. Sempre pel bé del col·lectiu.

Pel que fa a la mà d’obra, sembla que hi ha una certa estabilitat. Ha començat a remuntar la inversió privada?
Costa, però hi ha inversors que encara creuen en el país. Recentment s’han iniciat diversos projectes privats. Tenim en camí el Falgueró, la Cabeca, la Querola. Sembla que malgrat la crisi, la cosa s’està movent. A més, hi ha d’altres projectes que demostren l’interès de l’inversor estranger a Andorra, com seria el cas de l’Aquapark.

Però l’administració és el principal inversor. Com afecten els problemes amb els retards en els pagaments de les factures?
Efectivament en alguns períodes de tensions de tresoreria hem viscut situacions de retard, tot i que és puntual. La llei estableix un termini de 60 dies des de la prestació del servei. A la pràctica, aquest termini se sobrepassa lleugerament, a causa d’uns procediments interns entre els departaments de Govern.

S’hi pot fer alguna cosa?
El que hem proposat a Govern, conjuntament amb la Cambra de Comerç és crear un sistema informàtic a mida de qualsevol país veí, com Catalunya, on l’accés a la contractació publica i el seguiment de les factures pendents de cobrar es fa via internet. Això permetria als licitadors de l’administració poder accedir segons la seva qualificació administrativa als concursos on-line, així com poder fer el seguiment del procés en què es troba el pagament de les seves factures. Alhora que el sistema hauria d’incloure el pagament d’interessos de demora, tal com estableix la llei de pressupost anualment.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Comprar EAU-THERMALE AVÈNE Xeracalm A.D. Crema relipidizante en Gran Farmàcia Andorra. La Crema relipidizante XeraCalm A.D alivia las pieles muy secas con tendencia a la dermatitis atópica y al picor gracias a la combinación de activos excepcionales

Autocaravanas de ocasión Sierra Nevada, las mejores autocaravanas de segunda mano y seminuevas en España. https://autocaravanassierranevada.com/ Si estás pensando en comprar una autocaravana de segunda mano o seminueva,

La Sangria Grill Restaurant à Meritxell. Notre Chef cuisinera Le Couscou... Les prochains vendredis soir et le week-end à La Sangria Grill Restaurant à Meritxell. Notre Chef cuisinera Le Couscous, un plat tout à fait, équilibré avec tous les ingrédients indispensables pour faire un repas sain est agréable