NOVES TECNOLOGIES ANDORRA Un atac pirata deixa 1.500 empreses i particulars sense connexió a Internet Els usuaris afectats tampoc no van poder connectar-se des del telèfon mòbil via 3G


Un atac pirata va deixar ahir a la tarda 1.500 clients d’Andorra Telecom novament sense connexió a Internet i també sense 3G als telèfons mòbils. Segons va explicar ahir la companyia, es va produir un atac contra una IP andorrana que va provocar un increment del trànsit internacional de fins al 400%, fet que va blocar el servidor, deixant sense accés a la xarxa els clients des de minuts abans de les sis de la tarda. Una incidència que va tenir lloc vuit dies després que un problema tècnic a la plataforma d’accés a Internet d’Andor­ra Telecom deixés sense connexió gairebé 14.000 abonats de la capital i d’Escaldes-Engordany, i va afectar especialment 1.500 empreses que no van poder fer cobraments amb targeta de crèdit als seus clients ni dur a terme qualsevol de les tasques que requerís una connexió a Internet des de la matinada de dilluns fins a la tarda.
El tall d’ahir va repercutir també en empreses, a més de particulars, tot i que a menor escala. La interrupció va durar 40 minuts però, a diferència de la setmana passada, es va estendre també a la comunicació mòbil, i va deixar els usuaris sense accés a Internet des dels aparells de tercera generació. Segons va assegurar ahir Andorra Telecom no van resultar afectats ni els mòbils 2G ni els 4G. En global la desconnexió va durar 40 minuts, 25 dels quals va resultar afectada la connexió a la telefonia mòbil.
Fonts de la parapública van desvincular la incidència d’ahir de la de la setmana passada i van assegurar que en els propers dies decidiran quines accions duen a terme per esbrinar com es va produir l’atac del furoner, atès que ahir encara es desconeixia l’origen i les circumstàncies de l’escomesa informàtica, així com la procedència de l’atacant.

Atac a una IP andorrana
Des de la companyia sí que van relatar que l’augment del trànsit internacional va afectar una de les connexions internacionals i que el mètode emprat pel hacker va ser el de la denegació de servei des de múltiples màquines per tal d’atacar una IP i bloquejar un servidor. Aquesta fórmula, que consisteix a enverinar un Servidor de Noms de Domini (DNS en les sigles en anglès), provoca que es redirigeixi el màxim nombre d’entrades a Internet a la IP que es vol atacar fins a provocar-ne la saturació.
Així, s’aconsegueix atacar el servidor des de molts ordinadors per tal que deixi de funcionar per sobrecàrrega i no pugui seguir prestant serveis ja que no pot absorbir l’elevada quantitat de sol·licituds. Ahir el trànsit va provenir d’arreu del món –l’augment es va notar en una de les connexions internacionals– i es va multiplicar un 400%. Unes rutes que estaven dirigides a una IP radicada al Principat.
La companyia va detallar que els 1.500 usuaris que es van quedar sense Internet són clients del paquet de serveis mini per a particulars i del paquet comerç per a empreses, tant botigues com establiments de restauració i hotels. L’atac va ser simultani a Internet i a la 3G, però també aleatori, segons va recalcar Andorra Telecom, ja que segons van assegurar no va afectar ni la 2G ni la 4G.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Comprar EAU-THERMALE AVÈNE Xeracalm A.D. Crema relipidizante en Gran Farmàcia Andorra. La Crema relipidizante XeraCalm A.D alivia las pieles muy secas con tendencia a la dermatitis atópica y al picor gracias a la combinación de activos excepcionales

Autocaravanas de ocasión Sierra Nevada, las mejores autocaravanas de segunda mano y seminuevas en España. https://autocaravanassierranevada.com/ Si estás pensando en comprar una autocaravana de segunda mano o seminueva,

La Sangria Grill Restaurant à Meritxell. Notre Chef cuisinera Le Couscou... Les prochains vendredis soir et le week-end à La Sangria Grill Restaurant à Meritxell. Notre Chef cuisinera Le Couscous, un plat tout à fait, équilibré avec tous les ingrédients indispensables pour faire un repas sain est agréable