Coat of arms of Escaldes-Engordany
Coat of arms of Escaldes-Engordany (Photo credit: Wikipedia)
English: Escaldes-Engordany and Andorra la Vel...
English: Escaldes-Engordany and Andorra la Vella (Andorra) from Pic de Padern summit, Anyós, La Massana (Photo credit: Wikipedia)
http://diariandorra.ad/index.php?option=com_k2&view=item&id=37898&Itemid=380

La plaça Santa Anna va acollir ahir la primera edició de la recuperada representació del naixement de Jesús. 300 persones van assistir a l’acte, que va convèncer el públic. En total, uns 120 participants que van posar en escena l’esperada obra d’Esteve Albert.

L’expectació era gran. cinquanta anys d’espera s’ho valien. Escaldes-Engordany tenia ganes del Pessebre vivent, de recuperar aquells records i emocions de quan l’obra d’Esteve Albert atreia visitants a la muntanya d’Engordany. I finalment, ahir, a les portes del Nadal, la representació va tornar a escena, tot i que amb l’escenari canviat: des de la renovada plaça Santa Anna fins a la plaça de l’Església, els personatges van compartir espai amb els assistents. 300 persones que van esgotar la totalitat d’entrades que s’havien posat a la venda. “Em feia il·lusió venir perquè hi havia participat quan tenia 11 anys. Feia de pastora”, explicava la Teresa Compte moments abans d’entrar al recinte, que es mostrava encantada de poder tornar a gaudir de la representació: “Els del poble ho sentim des del cor.”
    Expectació de portes enfora i nervis de portes endins. Han estat moltes hores d’assaig, de preparació i per fi ahir arribava el moment. “Nervis no…, una mica de neguit”, assegurava Josep Anton Albós, l’encarregat de representar el Rondinaire. “I més quan ho fas de manera altruista i som amateurs”, hi afegien al seu costat l’Oscar Garcia, l’Andorrà, i l’Anna Segura, pastora de la condació. I com en molts casos, entre l’elenc, neguit afegit perquè seguien una tradició familiar. “La meva família hi havia participat tota. Ho havia viscut des de petit, per això sóc aquí”, admetia Albós.

D’una banda a l’altra
Fets els últims preparatius, amb uns minuts de retard s’obrien les portes i el públic entrava en escena. Tot­hom buscava la millor ubicació, però el cert és que era difícil trobar-la. L’obra no és estàtica, tot el contrari. Els personatges es mouen d’una banda a l’altra, passegen entre la gent i cal estar atent per seguir el fil i no perdre’s detall de l’escena següent, ja que en algun moment es pot fer difícil arribar al lloc adequat. Fins i tot la cònsol major, Trini Marín, reconeixia que tant moviment va fer que en alguna ocasió “anéssim una mica perduts”.
    I així, al llarg de tres quarts d’hora, la història de Josep, Maria, el nen Jesús, els pastors i per descomptat, el dimoni –en aquest cas sense cua, ni banyes però sí amb capa i barret– va captivar un públic que es va mostrar encantat des del primer moment. Entre els assistents no hi van faltar tampoc el cap de Govern, Toni Martí; el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot; la ministra d’Educació, Roser Suñé, o el síndic general, Vicenç Mateu.
    Després de la dansa final, aplaudiments generalitzats i tothom convidat a un got de vi calent, que ajudava a fer passar el fred. I la va­loració? “M’ha emocionat, està molt ben adaptat”, va manifestar la Dolors Gasia, que podia comparar l’obra amb els seus records d’infantesa. “L’havia vist amb 6 o 7 anys, i recordo que hi havien posat un tub amb aigua calenta per escalfar-nos els peus. Recordava molt el ball de bastons i el dimoni, que em feia molta for”, va explicar. L’acompa-nyava Mercè Vilana, de la Massana, que també destacava que li havia agradat molt i demanava que la iniciativa es mantingués. I la Teresa Compte confirmava les bones expectatives de l’inici: “Ha estat molt maco. M’he emocionat.”

MÉS AFORAMENT O MÉS FUNCIONS

La consellera de Cultura, Núria Barquín, va reconèixer que el comú s’ha vist sorprès per la bona resposta de la ciutadania. El Pessebre vivent ja té les entrades esgotades per a totes les funcions. És per aquest motiu que, va explicar, un cop passat el primer dia, es valorarà la possibilitat d’ampliar-ne l’aforament o intentar programar-ne més funcions. “Estem preocupats per no poder donar cabuda a tot­-hom. Mirarem de solucionar-ho”, va dir la consellera.

http://diariandorra.ad/index.php?option=com_k2&view=item&id=37898&Itemid=380

Comentarios

Entradas populares de este blog

Comprar EAU-THERMALE AVÈNE Xeracalm A.D. Crema relipidizante en Gran Farmàcia Andorra. La Crema relipidizante XeraCalm A.D alivia las pieles muy secas con tendencia a la dermatitis atópica y al picor gracias a la combinación de activos excepcionales

Autocaravanas de ocasión Sierra Nevada, las mejores autocaravanas de segunda mano y seminuevas en España. https://autocaravanassierranevada.com/ Si estás pensando en comprar una autocaravana de segunda mano o seminueva,

La Sangria Grill Restaurant à Meritxell. Notre Chef cuisinera Le Couscou... Les prochains vendredis soir et le week-end à La Sangria Grill Restaurant à Meritxell. Notre Chef cuisinera Le Couscous, un plat tout à fait, équilibré avec tous les ingrédients indispensables pour faire un repas sain est agréable