El nombre d’autoritzacions de residències passives vigents supera actualment les 2.200, tenint en compte que cada any es registren també unes 50 baixes. La xifra ha crescut, però, els darrers mesos, tal com ho va posar ahir en relleu el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot.


La xifra ha crescut, però, els darrers mesos, tal com ho va posar ahir en relleu el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot.
Així, des que va entrar en vigor la modificació de la Llei d’immigració, el juliol del 2012, s’han registrat més de 300 noves altes reals –457 tramitacions en total, incloent-hi 150 baixes–, de les quals 76 els últims quatre mesos. Unes xifres que, va remarcar el ministre, “es mantenen en un ritme sostingut i fins i tot augmenten”, malgrat que la nova legislació sigui més exigent. En el marc del 13è Fòrum de l’Empresa Familiar Andorrana, Espot va recordar que “amb l’anterior llei només calia fer un dipòsit de 30.000 euros a l’INAF, i des del 2012 s’ha de fer una inversió total de 400.000 euros”. Així, va destacar que “no només hi ha més residents passius, sinó que són d’un poder adquisitiu més alt”.
El titular d’Interior va atribuir les dades, en bona part, als alts índexs de seguretat pública. “Quan es parla de seguretat ciutadana evidentment toca parlar de les residències en totes les facetes”, va indicar, “perquè qui decideix viure a Andorra ho fa per diversos motius, però un d’ells és el nivell de seguretat ciutadana que ens caracteritza”, hi va afegir.
De la seva banda, el cap de Govern, Toni Martí, va clausurar el Fòrum amb una defensa de les reformes dutes a terme per l’executiu en matèria econòmica. En aquest sentit, va indicar que l’obertura, tot i els dubtes inicials, era el camí adequat a seguir, i que això, juntament amb l’impuls d’una fiscalitat moderada i els CDI han obert noves vies per al país. De fet, va assegurar que “si no s’haguessin fet aquests passos, se seguirien tancant més comerços que els que obren” com passava els darrers anys.
DUES VISIONS EMPRESARIALS I UNA D'ACADÈMICA
Sota el títol I ara què ve?, la 13a edició del Fòrum de l’EFA va girar a l’entorn de la capacitat de les empreses per anticipar-se als esdeveniments futurs a través de dos models de gestió concrets, els de les societats Natura Bissé i Nestlé, i també des del punt de vista de la investigació acadèmica. La primera ponència va anar a càrrec de l’expert en psicologia del treball Simon Dolan, que va expressar la necessitat d’afrontar el món laboral des d’un vessant lúdic. Va indicar, en aquest sentit, que cal generar passió entre els treballadors “perquè passin de ser bons a excel·lents”. Joaquim Serra, de Natura Bissé, va destacar que, de cara a la internacionalització, una empresa “ha de treballar a llarg termini i triar molt bé en quins països es vol implantar”. Finalment, Lluís Cantarell, vicepresident executiu de Nestlé a Europa, va parlar de la importància del lideratge en el desenvolupament empresarial.
http://diariandorra.ad/index.php?option=com_k2&view=item&id=36964&Itemid=380
http://diariandorra.ad/index.php?option=com_k2&view=item&id=36964&Itemid=380http://diariandorra.ad/index.php?option=com_k2&view=item&id=36964&Itemid=380

Comentarios

Entradas populares de este blog

Comprar EAU-THERMALE AVÈNE Xeracalm A.D. Crema relipidizante en Gran Farmàcia Andorra. La Crema relipidizante XeraCalm A.D alivia las pieles muy secas con tendencia a la dermatitis atópica y al picor gracias a la combinación de activos excepcionales

Autocaravanas de ocasión Sierra Nevada, las mejores autocaravanas de segunda mano y seminuevas en España. https://autocaravanassierranevada.com/ Si estás pensando en comprar una autocaravana de segunda mano o seminueva,

La Sangria Grill Restaurant à Meritxell. Notre Chef cuisinera Le Couscou... Les prochains vendredis soir et le week-end à La Sangria Grill Restaurant à Meritxell. Notre Chef cuisinera Le Couscous, un plat tout à fait, équilibré avec tous les ingrédients indispensables pour faire un repas sain est agréable