El projecte que volen tirar endavant de manera conjunta Saetde i el comú d’Encamp per integrar més el Pas de la Casa a l’estació d’esquí i fer de la part alta del poble peu de pistes ha quedat descartat per a aquest any 2014, potser el 2015.

English: A view of Pas de la Casa, Andorra, ta...
El projecte que volen tirar endavant de manera conjunta Saetde i el comú d’Encamp per integrar més el Pas de la Casa a l’estació d’esquí i fer de la part alta del poble peu de pistes ha quedat descartat per a aquest any 2014, potser el 2015.

La iniciativa, que fa mesos que s’està analitzant entre les dues parts, de moment no es començarà a desenvolupar aquesta temporada, tal com va assenyalar ahir al Diari  la directora d’operacions de Grandvalira-Saetde, Verònica Canals. “Ara per ara estem analitzant plànols. L’endarreriment té lloc perquè hem de veure com es dimensiona tot plegat”, va dir.
    Entre les possibilitats que s’estudien per desenvolupar aquesta iniciativa urbanística, que lidera la concessionària de l’estació encampadana, hi ha la construcció d’un giny nou. Malgrat tot, encara no s’ha definit al detall quins canvis podria comportar l’obra, que se centraria especialment en la zona que s’estén des del jardí de neu fins a les taquilles de venda de forfets, per fer-la més accessible als esquiadors. La voluntat que es persegueix és, en definitiva, millorar la zona baixa del peu de pistes. Un dels principals problemes per tirar-ho endavant, però, és que l’àrea de debutants de l’estació del Pas queda avui dia massa allunyada del poble. Per la qual cosa, o s’apropa d’alguna manera el peu de pistes a l’àrea de debutants o es baixa aquest espai fins al poble.
    Tot i això, Canals va ressaltar que en cap cas hi ha tensions amb el comú d’Encamp –amb  l’ar­ribada dels nous cònsols les relacions entre la corporació i el soci majoritari de Saetde s’han suavitzat força– que hagin pogut retardat la qüestió, sinó que es tracta d’una qüestió “de capacitats”. “Ho volem pensar bé abans de tirar-ho endavant”, va remarcar la responsable d’operacions.
    Alhora, Canals no descarta que per a l’any vinent “ja podríem tenir alguna cosa”. Mentrestant, garanteix que al sector del Pas de la Casa hi haurà novetats la propera temporada d’hivern. I en va avançar una: s’il·luminarà una pista fins al poble.
    El projecte del peu de pistes es tornarà a tractar en una propera reunió, prevista per al mes que ve, entre els mandataris locals i Saetde. A la trobada, van recordar des de la corporació, s’analitzaran i negociaran també altres qüestions que formen part d’un paquet més ampli que inclou temes històrics que en els darrers anys han generat tibantors entre les dues parts, com ara les taxes i els cànons, i que han acabat a la Batllia. Des del comú van exposar que “de moment està tot en l’aire” i que cal seguir parlant.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Comprar EAU-THERMALE AVÈNE Xeracalm A.D. Crema relipidizante en Gran Farmàcia Andorra. La Crema relipidizante XeraCalm A.D alivia las pieles muy secas con tendencia a la dermatitis atópica y al picor gracias a la combinación de activos excepcionales

Autocaravanas de ocasión Sierra Nevada, las mejores autocaravanas de segunda mano y seminuevas en España. https://autocaravanassierranevada.com/ Si estás pensando en comprar una autocaravana de segunda mano o seminueva,

La Sangria Grill Restaurant à Meritxell. Notre Chef cuisinera Le Couscou... Les prochains vendredis soir et le week-end à La Sangria Grill Restaurant à Meritxell. Notre Chef cuisinera Le Couscous, un plat tout à fait, équilibré avec tous les ingrédients indispensables pour faire un repas sain est agréable