El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, va destacar que el 14è Congrés internacional de viabilitat hivernal inaugurat ahir, el més gran que ha acollit mai el Principat, pot fer que Andorra es pugui posicionar com a centre de congressos a escala mundial.

El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, va destacar que el 14è Congrés internacional de viabilitat hivernal inaugurat ahir, el més gran que ha acollit mai el Principat, pot fer que Andorra es pugui posicionar com a centre de congressos a escala mundial. Alcobé va remarcar que el fet que durant quatre dies el país esdevingui “l’aparador mundial per a la viabilitat hivernal és un repte i un privilegi”, una oportunitat per mostrar “el que som i el que fem”, i ha de servir d’exemple de cara a l’organització de noves convencions.
El ministre va assenyalar que l’organització d’aquesta trobada amb les garanties que requereix i el nivell desitjat pel tipus d’esdeveniment de què es tracta era “un repte”. En aquest sentit va indicar que reunir gairebé 2.000 persones és una xifra important i el que cal fer ara és consolidar-lo i pensar que Andorra té un potencial important en l’organització de congressos d’aquesta índole. Alcobé va afegir que “això obre la porta a altres tipus de congressos i Andorra no ha de perdre l’oportunitat de postular a organitzar esdeveniments mundials”. Tot plegat el va portar a concloure que “Andorra ja és a la ruta dels congressos internacionals”.
Però el Congrés de viabilitat hivernal no només ha de servir de palanca per atraure aquest tipus de trobades, sinó també ha d’ajudar a captar inversió estrangera. Per aquest motiu, al recinte firal hi ha un estand d’Actua per promocionar projectes d’inversió. Alcobé va afirmar que en el marc de l’esdeveniment que fins divendres acollirà el Principat es presentarà un bon nombre d’avenços tecnològics, un fet que farà que Andorra es vegi com un país per testar aspectes relacionats amb la viabilitat hivernal. Al mateix temps considera que les prop de 2.000 persones que han vingut a la trobada coneixeran i ajudaran a difondre la imatge d’An­dorra com a destí de congressos però també d’inversions. Ja en la sessió d’obertura, el cap de Govern, Antoni Martí, va exposar la possibilitat que el Principat es pugui convertir en “un centre de negocis de viabilitat hivernal”.
Qui va destacar la capacitat organitzativa del Principat va ser el president de l’Associació Mundial de la Carretera (AIPCR), Oscar de Buen. Poc després de la inauguració de l’esdeveniment va declarar que l’organització respon a les expectatives i va afegir que “és un congrés amb unes instal·lacions molt bones, amb totes les facilitats necessàries per tenir unes jornades com cal”. Al mateix temps va celebrar l’elevada participació i el nombre de ponències que es presentaran.
De Buen va remarcar que Andorra reuneix diversos aspectes que la fan un indret interessant per celebrar el Congrés de viabilitat hivernal. Així, va exposar que és un país que oferia les condicions per organitzar l’esdeveniment, que té un problema de viabilitat hivernal per la duresa dels seus hiverns i que està ben preparat per assegurar la mobilitat de la població en aquesta època de l’any.
El president de l’AIPCR va destacar d’Andorra l’organització i la capacitat de respondre immediatament a les necessitats de mobilitat de la població després d’una caiguda de neu important, però també va fer esment de la manera com es desplega l’esforç de la conservació hivernal i com es manegen i cuiden els equips.

La informació a l’usuari i la coordinació entre administracions, claus en la viabilitat

Aspectes com oferir informació als usuaris i millorar la coordinació entre administracions i actors implicats permeten assegurar la mobilitat durant l’hivern. Així ho van indicar els participants en la sessió plenària del Congrés de viabilitat hivernal, que van traslladar les experiències en aquesta matèria de països com el Canadà, Finlàndia, França, el Japó, Espanya, Corea i Andorra. En aquest sentit, el director de conservació de carreteres de l’Agència Finlandesa de Transports, Jukka Karjalainen, va destacar que tot i  adoptar mesures com l’obligatorietat de portar equipaments i adaptar la velocitat a l’hivern, cal mantenir els conductors informats. També Anne-Marie Leclerc, del ministeri de Transports del Quebec, va assenyalar que el que es demana és que els usuaris siguin vigilants i adaptin la conducció a la situació, i el ministre d’Economia i Territori andorrà, Jordi Alcobé, va afegir que la millora de la informació pot apaivagar l’exigència dels conductors i millorar la seguretat. En tot cas, els ponents van indicar que la viabilitat hivernal és una qüestió d’equip (les autoritats i els usuaris). Alcobé també va afegir que seria interessant que en obtenir el permís es fes formació de conducció sobre neu.
Un altre aspecte que assegura la mobilitat és la coordinació entre les administracions i els diferents actors implicats. La ministra de Foment espanyola, Ana Pastor, va indicar que cal tenir protocol·litzades totes les accions a nivell interior i després coordinar-se amb els veïns, i també és fonamental la prevenció. Per Alcobé, la coordinació ha d’ajudar a reduir costos, un aspecte fonamental en l’actual context de crisi. Tot i així, els ponents van ressaltar que en aquesta matèria no s’han de fer restriccions pressupostàries ja que hi ha en joc la seguretat i, en el cas d’Andorra, l’economia.
Així mateix, els participants van destacar que el canvi climàtic fa més difícil la mobilitat. Avui els cicles són molt aleatoris i hi ha una gran variabilitat. Això fa que sigui més difícil de preveure les situacions i de donar una resposta a una situació de crisi. La tecnologia ha de permetre fer front a aquests episodis.


ORIGINAL

http://www.bondia.ad/societat/una-trobada-posicionar-andorra-com-desti-de-congressos-i-dinversio
Enhanced by Zemanta

Comentarios

Entradas populares de este blog

Comprar EAU-THERMALE AVÈNE Xeracalm A.D. Crema relipidizante en Gran Farmàcia Andorra. La Crema relipidizante XeraCalm A.D alivia las pieles muy secas con tendencia a la dermatitis atópica y al picor gracias a la combinación de activos excepcionales

Autocaravanas de ocasión Sierra Nevada, las mejores autocaravanas de segunda mano y seminuevas en España. https://autocaravanassierranevada.com/ Si estás pensando en comprar una autocaravana de segunda mano o seminueva,

La Sangria Grill Restaurant à Meritxell. Notre Chef cuisinera Le Couscou... Les prochains vendredis soir et le week-end à La Sangria Grill Restaurant à Meritxell. Notre Chef cuisinera Le Couscous, un plat tout à fait, équilibré avec tous les ingrédients indispensables pour faire un repas sain est agréable